Jane pendler 180 km hver dag på arbejde

Vi pendler mere og længere. Det viser en ny analyse fra Region Syddanmark. Jane Leonhardt er en af dem.

Jane Leonhardt pendler 90 km hver gang, hun skal til eller fra arbejde. Det er hun ikke den eneste, der gør.

En ny analyse fra Region Syddanmark viser, at vi pendler mere og længere. Hver tredje krydser en kommunegrænse, når de skal på arbejde. Det er 12 procent flere end i 2010. Sammenlagt tilbagelægger pendlere i Region Syddanmark 11,6 millioner kilometer hver eneste dag. 

- Når jeg kommer til Kolding Ø og Brandrupdam, så er det tit, at der er helt spontan kø, fordi folk kører for tæt. Det er bare ikke noget, der skete for et halvt til et helt år siden, siger Jane Leonhardt. 

Hver dag kører Jane Leonhardt fra hjembyen Aabenraa til Vejle, hvor hun arbejder på Vejle Sygehus. Det har hun gjort de sidste 11 år. 

Vejle er den by i Syd- og Sønderjylland, hvor flest pendler ind og ud. Hver dag pendler 40.900 mennesker ind og ud af byen. Det er kun lidt færre, end der pendler ind og ud af f.eks. Odense, der som by til gengæld er mere end tre gange så stor som Vejle. 

For Jane Leonhardt er nogle dage også bedre end andre. 

- Det virker som om mandag er mere tæt end de andre dage. Og når man skal hjem fredag, skal man lige forberede sig mentalt på, at man skal ligge i kø meget mere, end man ellers skal. 

Selvom Jane er træt af køkørsel og trafikpropper, har hun ikke planer om at finde et job tættere på. 

- Jeg bliver ved, så længe som jeg synes det giver mening i forhold til mit arbejde. Jeg er glad for mit arbejde, så derfor vil jeg gøre det.