Japan fejrer venskabet med Danmark til Fanø Dragefestival

Fanø Dragefestival byder hvert år på farverige luftshows. Men i år har man slået kræfterne sammen med Japan i forbindelse med 150 års diplomatiske forbindelse mellem vores lande.

Himlen er fuld af farverige drager på Fanø, hvor Fanø Dragefestival bliver holdt for 33. år i streg. Festivalen byder på flyveopvisninger, happenings og en masse andre aktiviteter. Men i år er der et helt særligt tema.

quote

Af alle de 33 årlige dragefestivaler vi har holdt, er det her uden tvivl den bedste. Der har været helt vildt mange mennesker forbi. Forleden dag var fodgængerkøen til færgen på flere hundrede meter.

Poul Therkelsen, direktør, Fanø Turisme

Danmark og Japan fejrer nemlig 150 års diplomatiske forbindelser, og det har Fanø Dragefestival valgt at fejre med stor stil.

- Det var oprindeligt en opfordring fra en privat person, der var venner med den danske ambassadør i Tokyo. Grundet Japans særlige forhold til drageflyvning syntes han, det var oplagt, at vi slog os sammen. Det gjorde vi så, og det har været en succes, fortæller Poul Therkelsen, direktør, Fanø Turisme, til TV SYD.

Fra den 11. juni til og med i dag kan man møde 24 japanske dragebyggere, der viser deres teknikker frem for nysgerrige tilskuere. Der er desuden workshops, hvor man kan lære at bygge sin egen drage.

Det har været en kæmpesucces ifølge den henrykte direktør.

- Af alle de 33 årlige dragefestivaler vi har holdt, er det her uden tvivl den bedste. Der har været helt vildt mange mennesker forbi. Forleden dag var fodgængerkøen til færgen på flere hundrede meter, siger Poul Therkelsen.

Fanø Dragefestival blev startet i 1985 af Wolfgang Schimmelpfenning fra Hamborg, og det anslås, at der er omkring 5000 drager samlet på den lille sydvestjyske ø.