Japaner beder om fred ved Blåvand fyr

Snart åbner Vadehavsfestivalen med store kunstværker på stranden og i klitterne ved Blåvand Fyr. Prinsesse Marie åbner udstillingen

Mens den japanske kunstner Nozomi Tomoeda pusler med sine 1.600 glas - alle med en lille fin og delikat flettet papirs-trane indeni - så hamrer og borer det franske ægtepar Alice og Davis Bertizzolo løs lidt længere væk.  

Den japanske kunstner fra Hiroshima er i resterne af en bunker fra 2. verdenskrig ved at færdiggøre sit projekt, der appellerer til FRED.

Det franske ægtepar er i gang med at sætte deres kunstinstallation op: En fugleflok bestående af 1.000 hvide vandkander fra Ikea.

- Vi har selvfølgelig sådan en vandkande derhjemme, og da vi en dag sad og kiggede på den, så syntes vi, at det lignede en fugl. En smuk fugl, fortæller Alice Bertizzolo.

Tolv kunstværker - lavet af 12 kunstnere fra hele verdenen - er netop nu ved at blive opført her på stranden og i klitterne ved Blåvand Fyr.

- Det fantastiske ved sådan en udstilling er, at den er gratis, den er for alle og man møder den ofte helt uventet - og desuden er der ingen krav til, at du forstår kunsten, men vi håber at folk vil nyde den, siger projektleder Anne Mette Laursen, Kulturregion Vadehavet.

Udstillingen åbnes af H.K.H Prinsesse Marie, der er protektor for hele Vadehavsfestivalen. Det gør hun den 31. august.

Læs eventuelt mere på Vadehavsfestivalens hjemmeside www.vadehavsfestival.dk

Se indslaget fra TV her: