TV der bevæger dig

Japanske specialister snitter specialiteter i Sønderjylland

Rognen bliver forarbejdet under skrappe krav. Foto: Jørgen Guldberg

26 japanere er lige nu på besøg i Årøsund, hvor de forarbejder rogn til den japanske specialitet Sujiko.

Det er både fordi, de har nogle fabrikshemmeligheder og fordi, de foretrækker at gøre tingene selv, at to japanske firmaer hvert år sender et hold medarbejdere den lange vej fra Japan til Årøsund.

På AquaPris  slagteri i Årøsund  forarbejder de japanske specialister ørredrogn, der er en særlig specialitet i landet.

00:37

Fabrikschef Jens Paag fortæller her mere.

Luk video

Arbejdet med ørredrognen foregår under skrappe krav, bl.a. kræver japanerne, at fisken kun må være død i to timer inden indvolde og rogn, bliver taget ud af fisken.

Japanerne skal være i Årøsund frem til den 22. december og bor rundt omkring i lejede huse og sommerhuse i området.

 

 

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App