Jeanette Ottesen runder EM af med bronze

Vejlesvømmeren Jeanette Ottesen fik søndag EM-bronze i finalen på 50 meter fri. Hun sikrer dermed Danmark sin syvende og sidste EM-medalje.

Man kunne ikke mærke på Jeanette Ottesen, der svømmer i Vejle Svømmeklub Triton/NTC, at hun havde en smule sygdom i kroppen.

Efter et meget intenst løb, blev det ved søndagens sidste afsnit ved EM til en bronzemedalje i finalen på 50 meter fri.

Med en hurtig start lagde Jeanette Ottesen stærkt ud og lå som nummer tre på stort set hele 50-meteren. I tiden 24.61 svømmede hun en del hurtigere end i semifinalen, hvor hendes tid lød på 24.93. Bronzetiden er samtidig Jeanette Ottesens bedste i sæsonen og kun 21 hundrededele fra hendes personlige rekord. 

Det var en glad, men også lidt skuffet bronzemedaljevinder.

- Det er dejligt. En medalje er en medalje, sagde Jeanette Ottesen til TV SYD søndag aften.

Førstepladsen blev svømmet hjem af hollandske Ranomi Kromowidjojo i tiden 24.07 med engelske Franscesca Halsall lige i hælene i tiden 24.44.

Tidligere på ugen svømmede Jeanette Ottesen sig til sølvmedaljer i både 50 meter butterfly og 100 meter butterfly.

- Det må vist være godkendt med tre løb og tre medaljer. Jeg er glad for at have svømmet på stabile tider, uddybede Vejlesvømmeren.

EM er nu slut. Det blev til i alt syv medaljer til Danmark.

Men dermed er træningen ikke slut for Ottesen.

- Nu er det hjem og direkte i gang med træningen. Jeg er glad for medaljerne, men EM var en slags walkoverstævne. Det næste store mål er OL i Brasilien, sluttede Jeanette Ottesen.