Sønderjysk rapper er tilbage: - Jeg glæder mig til at støde nogen

Efter mere end 10 års albumtørke fra L:Ron:Harald er sønderjyden klar med ny musik.

Mange kender ham fra nummeret 'Mæ Å Min Kadett' og album som 'Pornogangster' og 'Vi' fra Jylland', som mange sang med på og dansede til i 90'erne og 00'erne.

Og nu er han tilbage. Den rapkæftede rapper fra Sønderborg L:Ron:Harald har efter mere end 10 års musikalsk stilhed lavet et nyt album, der hedder 'Fikumdick'.

Musikken er dog ikke så ny, at lytterne ikke kan genkende hans stil, som er kendt for at være kontroversiel.

- Vi rapper stadig om øl, fisse, sex, druk, ultravold og alt sådan noget, fortæller L:Ron, der i virkeligheden hedder Lars Jensen.

quote

Vi rapper stadig om øl, fisse, sex, druk, ultravold og alt sådan noget.

L:Ron:Harald, multikunster, Sønderborg

Selvom stilen er den samme, er der flere ting, der har ændret sig fra dengang, han optrådte tilbage i 00’erne.

Privat er han flyttet fra Aarhus, hvor han lavede det meste af sin musik, til Sønderborg, hvor han hører til og aldrig flytter fra, fortæller L:Ron:Harald, der beskriver sig selv om multikunstner. Og musikalsk er der også sket noget.

- Jeg er blevet skrappere til at skrive tekster med flere rim og mere gennemslagskraft. Det er nok alt i alt et langt bedre produkt håndværksmæssigt, mener sønderjyden.

Glæder sig til at støde nogen

Det betyder ikke, at rapperen er blevet mindre rapkæftet med årene.

- Teksterne roterer om de samme, drabelige røverhistorier. Vi kan det der med damerne, vi kan satme køre nogle pils ned, og vi kører rundt i lækre biler.

Det er det, L:Ron:Haralds tekster handler om. Og selvom kalenderen viser 2019, er den sønderjyske ordsmed hverken bange for at krænke eller provokere.

- Jeg er ikke bange for at støde nogen. Jeg glæder mig til at støde nogen, fordi når man gør det, kan det medføre, at de tænker lidt, siger L:Ron:Harald.

L:Ron er i gang med at indspille sin musik i sit studie i Sønderborg. 
L:Ron er i gang med at indspille sin musik i sit studie i Sønderborg. 
Foto: Nikolaj Toftgaard

Vil respekteres for sin musik

Efter mange års stilhed fra hans side har flere på de sociale medier spurgt efter ny musik, og han er stolt af, at han nu er klar til at vise, hvad han har arbejdet med i studiet.

L:Ron tror på, at det nye album bliver en succes både blandt hans fans og andre rappere. Men denne gang er succeskriteret ikke kun kommerciel succes, som det tidligere har været. 

- De andre albums eksisterede mest som en gimmick. Det var overraskende og anderledes, men nu vil vi gerne respekteres for det, vi laver, siger han.