Jels-vikinger har haft jubilæums-succes trods fugtig sommer

19.368 gæster har i den lunefulde sommer 2016 overværet jels Vikingespil på den smukke friluftsscene ved Jels Sø.

Selvom Jels Vikingespil knap nåede målsætningen om 20.000 gæster til jubilæumsforestilling om den mægtige Starkad, så er der tilfredshed med besøgstallet.

- Vi er rigtig godt tilfreds. I aften havde vi faktisk solgt flere billetter end vi havde pladser, så vi havde lavet 18 ståpladser, så det er jo helt fantastisk, siger vikingespillets formand Janus Lynggaard til TV SYD

Allerede fra start har forestillingen ”Starkad” høstet mange stjerner og rosende ord i pressen og blandt publikum, hvor både historien, opsætningen og skuespillerne er blevet rost til skyerne.

De mange gode anmeldelser har ifølge vikingernes formand Janus Lynggaard stor betydning - ikke mindst på vikingespillets Facebook-side hvor publikum på alle tider af døgnet kan søge information, oplever man at anmeldelserne er udslagsgivende for familiernes valg.

At vikingerne, trods gode anmeldelser, så alligevel knap når målet om 20.000 gæster til årets forestilling, kan ifølge formanden tilskrives det meget ustadige sommervejr.

- Vejret betyder rigtig meget. Hvis man skal i friluftsteater, så holder man øje med om det er koldt og regner. Nu har vi jo ikke haft en fantastisk god sommer, så selvfølgelig har det haft en betydning, men vi har også vist i år, at med en ordentlig forstilling, så kan vi godt trække folk til, siger Janus Lynggaard.

I år er  besøgstallet alligevel øget med mere end 2.500 gæster i forhold til 2015 forestillingen, og de sidste fire forestillinger var stort set udsolgte.

Selvom man kun lige har afsluttet jubilæumssæson, har bestyrelsen allerede godt gang i planerne for næste års vikingespil, der har premiere masser af kærlighed, dramatik, og kampe på liv og død på den smukke friluftscene i Jels, når vikingerne fra fredag d. 30. juni 2017 blænder op for forestillingen ”Thor, hammer og kærlighed”.