Jeppe blev reddet af frivilligt søredningsselskab

I år har Dansk Søredningsselskab gennemført mere end en redningsaktion om dagen, men der er mange sejlere, der ikke kender til dem.

Dansk Søredningsselskab er ikke et navn, mange sejlere kender til. Det er en frivillig redningstjeneste, der er et supplement til forsvaret officielle redningsberedskab, men de har svært ved at sætte sig fast i sejlerfolkets bevidsthed.

De har kun 3000 medlemmer på landsplan, selv om Dansk Sejlunion anslår, at der er mere end 250.000 sejlere i Danmark. Jeppe Hust var en af de sejlere, der ikke kendte til dem. Han opdagede dem først, dagen inden han fik brug for afdelingen på Aarø.

- Dagen før havde vi lige set oppe på broen, at der var brochure fra søredningsselskabet. Der tænkte vi, at det kunne være, man på et tidspunkt fik brug for det, så lad os tage en brochure med, siger Jeppe Hust til TV SYD.

quote

Det er enormt flot, at der er frivillige, der tager ud og hjælper folk i nød. Vi havde bare ikke regnet med, det var så hurtigt, vi fik brug for det.

Jeppe Hust, projektleder. 

Og brug for det, det fik han. Dagen efter han havde taget brochuren fra Dansk Søredningsselskab, var det tæt på at gå galt, da han var ude at sejle med familien.

- Vi var uopmærksomme et øjeblik. Vi var ved at lave noget kaffe, og vi havde nok zoomet lidt for kraftigt ud på plotteren.  Lige pludselig sad vi på grund.

Dansk Søredningsselskab Aarø kom ud til dem og fik dem slæbt til Aarøsund. Foreningen består udelukkende af frivillige. Deres koncept er, at de laver forebyggende søredning.

- Vi vil rigtig gerne have fat i folk, inden det bliver en 112 opgave. Derfor sejler vi på alt: Hvis folk sejler tør for brændstof, deres filter bliver tæt, de sejler på grund eller noget. Det rarere at komme ud og hente folk, mens der endnu er ro på gemytterne, siger Flemming Alsted Sørensen, stationsleder, Dansk Søredningsselskab, Aarø, til TV SYD.

Jeppe: Det er enormt flot, at frivillige gør det

I år har afdelingen på Aarø haft 35 ture. Indenfor de sidste 24 timer har de haft tre ture. Foreningen sejler også ud til folk, der ikke er medlem af dem.

- Vi må ikke forlange, at folk skal blive medlem. Når vi har været sejlet ud til dem, opfordrer vi dem til at blive det, siger Flemming Alsted Sørensen.

Jeppe Hust er glad for, at han faldt over brochuren, dagen inden det var nødvendigt for ham at bruge redningstjenesten.

- Det er enormt flot, at der er frivillige, der tager ud og hjælper folk i nød. Vi havde bare ikke regnet med, det var så hurtigt, vi fik brug for det, siger Jeppe Hust.

Det koster 550 kroner om året at være medlem af Dansk Søredningsselskab. Pengene går til at starte nye stationer op og til at vedligeholde driften. Du kan læse mere om Dasnk Søredningselskab på deres hjemmeside: www.dsrs.dk. De kan også kontaktes på telefon 27 60 11 00.