Jerry Lucena tilbage til Esbjerg

Jerry Lucena vender tilbage til barndomsklubben Esbjerg fB, når de vender tilbage til superligaen. Han har i fem sæsoner spillet i AGF, men præsenteres i dag som ny midtbanespiller i Esbjerg.

Den 31-årige midtbanespiller har underskrevet en toårig aftale med EfB.

- Det føles som det helt rigtige tidspunkt at vende hjem til EfB. Klubben har masser af unge talenter, som har blomstret i Betsafe Ligaen, og som jeg med min rutine håber kan medvirke til at få til at blomstre endnu mere. Jeg føler mig rigtig godt fit og med masser af mod på at spille fodbold, siger Jerry Lucena.

Har udviklet sig

Efter 245 kampe for EfB valgte Jerry Lucena i sommeren 2007 at skifte til AGF, hvor det blev til 155 kampe i fem sæsoner, og han føler, at han har udviklet sig både som spiller og som menneske.

- Man udvikler sig som person af at komme til en større by og spille i en klub, der har alle forudsætninger for at blive en topklub i Danmark. Som spiller lærer man at leve med det øgede pres fra medier og omgivelser, siger Jerry Lucena.

Kan spille flere pladser

EfB?s cheftræner, Jess Thorup, har været holdkammerat med Jerry Lucena i de fleste af kampene i EfB, og han glæder sig over, at det er lykkedes at hente en af klubbens egne spillere tilbage, og at det er attraktivt for et etableret superliganavn at komme til EfB.

- Jerry har i AGF vist, at han er en alsidig spiller, der kan dække flere positioner. Han er bundsolid, en god boldspiller og kan også erobre bolde ? i det hele taget en rigtig god holdspiller. Med sin store erfaring bliver han et vigtigt aktiv på et forholdsvis ungt EfB-hold, og personligt må det være en fantastisk oplevelse for Jerry at vende tilbage og spille de sidste år af karrieren i sin barndomsklub, siger Jess Thorup.

Flytter til Esbjerg

Jerry Lucena er sammen med hustruen Lianne og parrets to sønner på fire og halvandet år bosat i Låsby mellem Aarhus og Silkeborg, hvor Lianne fortsat er under uddannelse. Familien forventer at flytte til Esbjerg inden for det næste år.

Seks landskampe - for Filipinerne

Han vendte forleden hjem fra 12 dage med det filippinske landshold, som spillede 2-2 mod Indonesien og vandt 3-0 over Guam. Han betegner landskampene for Filippinerne, som hans filippinske far, Ruben, åbner mulighed for, som sit lille udlandseventyr, og det giver nye oplevelser hver gang. Sportsligt har de foreløbig seks landskampe givet ham mulighed for at prøve sig af på både central midtbane og i midterforsvar.