TV der bevæger dig

Jo ældre jo sværere er det at blive gravid

Vil du være gravid? Så skal du ikke vente, til du bliver gammel. Så bliver det nemlig svært.

Ældre kvinder har meget sværere ved at blive gravide end yngre. Det mærker de på fertilitetsklinikken i Horsens.

For et år siden åbnede fertilitetsklinikken på Regionshospitalet i Horsens.

Den har haft travlt.

- Når cirka hvert 10. barn i Danmark kommer til verden via fertilitetsbehandling, så skyldes det primært, at kvinder i dag bliver ældre og ældre, førend de vil være gravide. Derfor har flere brug for fertilitetsbehandling end tidligere, forklarer klinikchef Finn Hald fra Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Horsens.

- Det gælder derfor først og fremmest om ikke at komme for sent i gang, hvis et par ønsker børn. Det kan ikke siges ofte nok. Men er det først konstateret, at parret har svært ved at blive gravide, så hjælper vi naturligvis gerne, siger Finn Hald.

Det første år har klinikken i Horsens haft succes.

To ud af fem kvinder er blevet gravide via behandling med ægtransplantation, og dermed er klinikken blandt de mest succesrige i landet.

 

 

  •  Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Horsens er en offentlig fertilitetsklinik, der hjælper danske såvel som udenlandske ufrivilligt barnløse med at få et barn.
  •  I praksis behandler klinikken både ufrivilligt barnløse par, lesbiske par og enlige kvinder uden børn, men som har et ønske om at få børn.
  •  Der er ingen ventetid på indkaldelse til forundersøgelse og efterfølgende behandling. Interesserede henvises via egen læge eller en gynækologisk afdeling.
  •  Udover fertilitetsbehandling ? og ? rådgivning har Regionshospitalet Horsens også betydelige forskningsaktiviteter inden for fertilitetsområdet.
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden