Jo, de arbejder på siden af broen

Jamen, de laver jo ingenting, tænker mange bilister, som generes af vejarbejde på Vejlefjordbroen. Men det skyldes, at broarbejdet foregår i en stor kasse - på siden af broen.

Broarbejderne skal bore tusindvis af huller til den støj- og vindskærm, der skal hænge på siderne. Og det arbejde foregår bogstavligt talt i en kasse på siden af broen, så arbejderne er skjult for bilisterne.

Irriterer

- Vi har fået nogle henvendelser om lukningen af de to spor, siger projektleder i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen. Hvorfor har I lukket sporene, der foregår jo ikke noget arbejde, spørger folk. Til det har vi svaret, at det gør der - du kan bare ikke se det.

I Vejdirektoratet er de godt klar over, at vejarbejde - uden synlig fremdrift eller aktivitet - kan bringe sindet i kog bag rattet.

- Vi er helt med på, at det er rigtigt irriterende at sidde i kø på grund af vejarbejde. Og endnu mere, når der tilsyneladende ikke sker noget.

Selvom det kunne se sådan ud på broen, så er det altså ikke tilfældet, siger Robin Højen Madsen.

Lukket til sommer

De to Vejlespor er lukkede frem til sommer, hvor vind og støjskærmen er færdigmonteret. Arbejdet er en del af udbygningen af E45 mellem Skærup og Vejle Nord. Vejdirektoratet forventer, at broarbejdet bliver synligt, når selve skærmene begynder at komme op i slutningen af februar.