Det har taget nogen tid at vænne sig til både sprog og kultur, men Joachim Kusk er i dag ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning, da han for over 3 år siden tog beslutningen og flyttede fra Silkeborg til Tyskland for at blive kok.
- Da jeg startede hernede, kunne jeg ikke tre ord tysk, men det kom efterhånden, og da jeg havde været hernede i et halvt år, fandt jeg ud af, at det ikke var så svært, siger Joachim Kusk til TV SYD.
Joachim Kusk er en af de mange unge, der ikke kunne finde en praktikplads herhjemme, og som derfor valgte at flytte til Tyskland for at gøre sin drømmeuddannelse færdig.
- Der er en vis grad af disciplin, som rigtig mange på begge sider af grænsen kunne have godt af, og når man først har vænnet sig til det, så er det faktisk superlækkert at arbejde hernede, fortæller Joachim Kusk.
Til april næste år er den 21-årige færdiguddannet som kok på Standhotel Dageböll i det nordlige Tyskland. Så har han stået bag de tyske gryder i tre år og syv måneder og er klar til igen at flytte tilbage til Danmark.
- Jeg vil gerne hjem igen, når jeg er færdig, men for at få en uddannelse så har det her været det helt rigtige valg for mig. Det giver nogle kompetencer, og det giver noget disciplin. Til gengæld så er lønnet ikke så god, siger Joachim Kusk til TV SYD.