Joachim og Marie besøger Varde Kaserne - og sønnen

Prins Joachim og prinsesse Marie besøger onsdag Hærens Sergentskole på kasernen i Varde - og mon ikke også de får et glimt af deres søn Prins Nikolai.

Hærens Sergentskole bliver i dag 108 år og markerer årsdagen med en parade onsdag formiddag, hvor prins Joachim vil inspicere mandskabet. Prinsen kan samtidig markere sit 30 års jubilæum som befalingsmand i Hæren, da han blev udnævnt til sergent i 1988.

Efter paraden vil prins Joachim og prinsesse Marie deltage i en frokost og siden blive ledsaget
rundt på kasernen. Her skal de høre om uddannelserne ved Hærens Sergentskole, der er en lederuddannelse, der sætter befalingsmænd i stand til at lede og udvikle soldater og medarbejdere i Hæren. 

En uddannelse som prins Nikolai, prins Joachims søn, netop er gået i gang med i Varde. De næste to år gennemgår han uddannelsen til reserveofficer. De første seks måneder er han på Varde Kaserne, og når han er blevet udnævnt til sergent der, rykker han videre til Hærens Kamp- og Ildstøttecenter i Oksbøllejren, hvor han skal gennemgå uddannelsen til løjtnant.

Og mon ikke der i dag også bliver tid til, at prins Joachim og prinsesse Marie får hilset på prins Nikolai, der siden begyndelsen af august har boet i en af kasernens 12-mandsstuer.