Jobcenter Sønderborg er næst-bedst

Jobcenter Sønderborg er af LO kåret som det næstbedste jobcenter i Danmark til at få ledige i jobs. Jobcentret overgås kun af kollegerne i Lemvig.

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen, siger i en pressemeddelelse:

- Medarbejdere og ledere på jobcenteret har ydet en kæmpe indsats for at sikre flere mennesker et arbejde eller en uddannelse, og disse tal er ikke til at tage fejl af. Vores hårde arbejde og gode samarbejde med virksomheder og faglige organisationer har båret frugt. Og det er et arbejde, vi vil blive med at have stort fokus på, så vi kan holde den gode udvikling i gang , udtaler Jan Prokopek Jensen.

Jobcenterets placering er baseret på følgende parametre, som LO undersøger: omfanget af uddannelsesaktivering, længden af sygedagpengeperioden, mer-ledigheden for ikke-vestlige indvandrere, omfanget af aktivering, længden af ledighedsforløbet og selvforsørgelsesgraden.

Og ikke alle kommuner i TV SYDs sendeområde klarer sig godt. Typisk er de store købstæder placeret i den nederste halvdel af listen.

Vejle Kommune er således 3.-sidst. Og Fredercia, Kolding og Horsens er kun marginalt bedre. Også Hedensted, Billund og Tønder ligger under midten, mens Aabenraa, Haderslev og Vejen er i den bedste tredjedel. Esbjerg-Fanø er på en delt 40.-plads. 

Listen over jobcentrene