Jørgen og kæmpegræskar sætter kursen mod DM

I weekenden afholdes danmarksmesterskaberne i kæmpegræskar, og Jørgen Jensen er klar med sit mere end 400 kilo tunge bud på en vinder.

- Her er den så – klar til afgang. Vi ses i Tivoli!

quote

Det er en fordobling af min personlige rekord. Så det bliver rigtig spændende at se, om det er stort nok til førstepladsen. Jeg er blevet nummer fire med et på 200 kilo. Den her vejer det dobbelte i år, så vi skulle gerne helt til tops.

Jørgen Jensen, landmand, Kvong

Udmeldingen er klar fra Jørgen Jensen – han vil gerne vinde danmarksmesterskaberne i kæmpegræskar.

Bilen er pakket med et kæmpestort orange græskar, og med sine 400 kilo skal det hive titlen hjem.

- Det er en fordobling af min personlige rekord. Så det bliver rigtig spændende at se, om det er stort nok til førstepladsen. Jeg er blevet nummer fire med et på 200 kilo. Den her vejer det dobbelte i år, så vi skulle gerne helt til tops, siger landmanden for Kvong ved Nørre Nebel.

Danmarksmesterskaberne i kæmpegræskar afholdes i Tivoli i København lørdag. Syv deltagere fra hele landet kæmper om titlen. Klokken 11.30 skal græskarene vejes – det er nemlig udelukkende kiloene, det drejer sig om. Ikke udseende, målene eller rumfanget.

Da græskarret skal fragtes helt til København har læsningen af græskarret været planlagt i god tid. I bilen er græskarret pakket godt ind i tæpper for at beskytte det, og så står det på to paller, da hjulkasserne ellers ville være i vejen.

quote

Vi havde nogle ekstra hjælper i søndags for at få den læsset. Vi var lidt i tvivl om, om den kunne gå ind i bilen, så det var rart at starte et par dage før, vi skulle afsted. Det var en halv centimeter i hver side, så det gik jo lige.

Jørgen Jensen, landmand, Kvong

- Vi havde nogle ekstra hjælper i søndags for at få den læsset. Vi var lidt i tvivl om, om den kunne gå ind i bilen, så det var rart at starte et par dage før, vi skulle afsted. Det var en halv centimeter i hver side, så det gik jo lige. Den må ikke blive større, for så skal der et andet transport middel til næste år.

Græskarrene vokser i omkring 110 dage, så her skal man være ekstra om dem. Jørgen Jensen fortæller, at hans græskar tog 100 kilo på på 12 dage.

Danmarksrekorden er lige nu på 451,4 kilo og tilhører ægteparret Hanne og Lasse Kolding fra Sydsjælland, der avlede græskaret tilbage i 2012.