TV der bevæger dig

Johanne Schmidt i tysk valgkamp

05:08

Johanne Schmidt-Nielsen kommer, skriver Die Linke på plakater.

1 af 2

Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen kaster sig fredag ud i slutspurten i det tyske forbundsdagsvalg på søndag.

Hun har meldt sig under fanerne hos gammel-kommunisterne Die Linke i Flensborg, hvor hun i løbet af dagen deltager i en række arrangementer. Fredag aften taler hun ved et politisk møde. Det sker på dansk med tysk oversættelse.

Johanne Schmidt-Nielsen besøger også det danske mindretals parti, SSW, på Flensborghus. Mindretallet opstiller ikke til forbundsdagen. Dermed er 61.022 stemmer fra delstatsvalget blevet ledige.

Johanne Schmidt-Nielsen siger til TV SYD, at det er op til medlemmerne af mindretallet at afgøre, hvor de sætter deres kryds på søndag.

- Men der er mange fælles træk mellem SSW's politik og vores, når det gælder miljø og sociale forhold, understreger hun.

Die Linke

Die Linke udspringer af det kommunistiske parti i det tidligere Østtyskland og har haft sit nuværende navn siden 2007, da den tidligere socialdemokratiske formand Oskar Lafontaine spillede en stor rolle i sammenlægningen af venstrefløjspartierne Wasg og PDS.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden