John Knudsen husker ikke ret meget fra drabet på Kirsten Bay Andersen

Han dræbte hende, fordi han ville skjule voldtægten af hende.

Selv om han erkender, at det var ham, der sidste år slog den 52-årig Kirsten Bay Andersen ihjel, så husker John Knudsen kun drabet i brudstykker.

- Der gik en sort klap ned for mig, lød det i den forklaring fra grundlovsforhøret, som anklageren i sagen, Jan Reckendorff, i dag læste op i Retten i Sønderborg.

John Knudsen nøjedes med flere gange med nik og et kort "ja" at bekræfte den forklaring, han tidligere har givet om drabet.

Ifølge den havde John Knudsen været i byen i Haderslev, da han på vej hjem traf Kirsten Bay Andersen. Hun var på vej hjem fra en personalefest, og skulle møde sin kæreste ved politigården, hvor de havde aftalt, at han ville hente hende.

Ifølge John Knudsen husker han kun mødet med Kirsten og de følgende mange timers overgreb, voldtægt og drab i småbidder.

- Hele den weekend er kun i billedform og med meget lidt tekst, hvis man kan sige det sådan, forklarede han i retten i dag.

John Knudsen husker kun i enkelte billeder, hvordan han tvang Kirsten Bay Andersen med ned til sin båd i Haderslev Havn.

Her bandt han hende med en blå nylontørresnor, og kneblede hende ved at komme en nylonstrømpe i munden på hende og sætte et plaster hen over munden på hende.

De følgende timer voldtog han hende, hvorefter han lagde sig til at sove sammen med den stadig bundne kvinde.

Næste morgen voldtog han hende igen, hvorefter han besluttede sig for at sejle ud på fjorden med Kirsten af frygt for, at nogle af hans naboer i havnen ville dukke op og opdage, at han holdt en kvinde fanget på sin båd.

Under sejladsen løsnede han Kirsten Bay Andersens reb, talte med hende og serverede både kaffe og rødvin for hende, mens han spekulerede på, hvordan han skulle slippe ud af det, han havde gjort.

Han overvejede at slippe hende fri, men besluttede sig til sidst for at dræbe hende.

Kort efter kvalte han hende, bandt hendes lig fast til en blyklods og kastede hende i havet.

Bagefter lå han skiftevis og græd og sov på båden, indtil han besluttede sig for at stikke af til udlandet i erkendelse af, det formentlig alligevel ville blive opdaget, at han var drabsmanden.

John Knudsen blev anholdt halvanden måned senere i Spanien og har siddet varetægtsfængslet siden.