Johns rastløse ben er blevet til musik

John Schmidt lider, ligesom mange andre danskere, af sygdommen RLS, der giver urolige ben. Det er der blevet en CD ud af.

Om natten sidder John Schmidt fra Sdr. Stenderup i sit studie og laver musik. Men det er ikke helt med sin gode vilje. Han lider nemlig af sygdommen RLS, restless legs, der holder ham vågen.

Lidelsen gør, at John Schmidt får brændende fornemmelser, kriblen og uro i benene. Han beskriver det selv som tandpine i benene.  Og han er ikke alene. Op mod 10 procent af den danske befolkning lider af sygdommen RLS, der findes i både mild og i en stærkere grad.

Musikerens nattearbejde er nu blevet til CD’en By Night. Og netop natten har naturligt nok været med til at forme hans musik.

- Mange siger, at der er melankoli over mine sange, jeg tror,  det er noget natten gør ved musikken. Når man er træt, så kommer de ting op, som jeg troede, jeg havde bearbejdet. Der kommer melankoli, men også glæde. Så natten er dyster, men også smuk på mange måder, siger han til TV SYD.  

Selvom sygdommen fylder meget, så forsøger han at få det bedste ud at situationen. Her kommer musikken ham til stor hjælp.

- Når man vågner, så er der to veje at gå, skal man hoppe ned i dybet og gøre sig til offer for sygdommen, eller skal man træde ud af det og gøre noget godt. Det, der gør mig godt, det er at gå i studiet og skrive sange. Nogle gange kan jeg nærmest glæde mig til at vågne, selvom det har konsekvenser, siger han.