Jonas er Danmarks yngste byrådsmedlem

Aabenraa-politikeren Jonas Haase er Danmarks yngste kommunalpolitiker.

Jonas Haase er med sine 18 år og 23 dage Danmarks yngste byrådsmedlem.

Tirsdag aften blev han valgt ind i byrådet i Aabenraa for Socialdemokratiet med 368 personlige stemmer. Han mener selv, at gennemsnitsalderen i byrådssalen har brug for at blive sænket.

- Jeg er glad for, at vores byråd endelig har fået en på 18 år, der kan repræsentere de unge. Det er godt med både ældre og unge i byrådet, siger han til TV SYD.

quote

Jeg er glad for, at vores byråd endelig har fået en på 18 år, der kan repræsentere de unge. 

Jonas Haase (S), Aabenraa

Jonas Haase mener, at de unge i Aabenraa står i nogle problemstillinger, som de ældre politikere ikke forstår.

- Vi har et stresset uddannelsessystem og et ikke-attraktivt unge-miljø, mener han og uddyber:

- De unges vilkår skal udformes MED de unge. Jeg vil lade mig inspirere af andre kommuner som eksempelvis Sønderborg, der har et ungdomsråd. Samtidig oplever jeg, at mange flytter væk fra Sønderjylland. Det kræver en atrtraktiv kommune, hvis de skal tilbage igen.

Efter fintællingen lå det fast, at Jonas Haase fik 368 personlige stemmer. Det rækker til en 25. plads blandt byrådets 31 mandater.

Til daglig går Jonas Haase i 2. g. på Aabenraa Statsskole.

Under valgkampen fik han en video med afbrænding af sin valgplakat tilsendt. Den oplevelse var ikke behagelig, men førte alligevel noget positivt med sig.

Under valgkampen blev en video med afbrænding af Jonas Haases valgplakat offentliggjort på YouTube.
Under valgkampen blev en video med afbrænding af Jonas Haases valgplakat offentliggjort på YouTube.
Foto: Facebook

- Det var en kedelig sag, men jeg fik den vendt til noget godt. Det var hævn, at jeg blev valgt. Hævn mod de, der ikke ville have mig i byrådet, siger Jonas Haase, der godt er klar over, at man møder modgang i politik.

- Jeg går ind i politik for at skabe forandring, og netop det slår alle de dårlige ting. Jeg er motiveret for at skabe en forskel for andre, så derfor har jeg tænkt mig at blive ved, siger han.

I Esbjerg var en yngre kandidat opstillet. Venstres Maria Lagoni Andersen er ti dage yngre end Jonas Haase, men kom dog ikke ind i Esbjerg Byråd. Hun manglede 11 personlige stemmer, oplyser hun på Facebook.

Se Jonas Haases politiker-profil her