Jord går som varmt brød

Jord sælger rigtig godt i Vejle. I hvert fald den faste af slagsen, som man kan bygge huse på.

Der er rift om byggegrundene i Vejle kommune. I løbet af 2015 har kommunens ejendomsmæglere oplevet et boom købelystne nybyggere. Større faktisk end nogen anden kommune kan præstere i år.

Vejle er nemlig den kommune i Danmark, der har haft den største stigning i salget af grunde siden sidste år. En undersøgelse som Boligsiden.dk har lavet viser, at Vejles mæglere i de første 11 måneder af 2015 solgte 112 helårs byggegrunde, og det er hele 61 flere end gennemsnittet for årene 2010-2014.

- Der er god interesse fra køberne lige nu for grunde i vores område, forklarer Jesper Gullmann fra mæglerkæden Home i Vejle til TV SYD.

Samme interesse oplever kommunen også på de udstykninger, som de er ansvarlige for, fortæller chefjurist Steen Jørgensen. - Det er vi meget stolte af og glade for. Vi har arbejdet hårdt at få det her lykkedes. Vi har arbejdet med målrettet udstykningsstrategi, det betyder at vi har undersøgt hvor efterspørgslen er størst, siger chefjurist, Steen Jørgensen fra Vejle Kommune til TV SYD.

Kommunen har indtil nu solgt 36 grunde i år. De steder i Vejle, hvor der har været mest gang i salget af byggegrunde er i Jelling, Børkop og inde i selve Give by. Ifølge Steen Jørgensen ikke nødvendigvis de steder, kommunen selv helst så udviklet. - Vi har i højere grad end tidligere fokus på, hvor efterspørgslen efter byggegrunde er, fortæller Steen Jørgensen.

Og der er ikke noget, der tyder på, at bygge-bolig-boomet i Vejle stopper foreløbig.

- Lige nu er der størst interesse i Planetbyen, Uhrhøj og Skibet  i gamle Vejle – og i Børkop, hvor vi er nu i fuld gang med at opkøbe mere jord, siger chefjurist i Vejle Kommune, Steen Jørgensen torsdag til TV SYD.