Journalister er gået hjem

Journalister og fotografer på JydskeVestkysten er gået hjem ved udsigt til nul kroner ved lønforhandlinger. Avisen udkommer tirsdag i reduceret udgave.

Beslutningen er truffet på et fagligt møde i løbet af formiddagen, da ledelsen efter flere forhandlingsmøder har meddelt, at der er afsat nul kroner til lokale lønstigninger.

Diktat

- Ledelsen har dikteret, at der ikke er penge til lokale lønforhøjelser, siger journalisternes tillidsmand, Steffen Lillemoes, til TV SYD. Der er ikke tale om et udspil til forhandling.

- Medarbejderne er stærkt utilfredse med den melding. Der er intet, der tyder på, at Syddanske Medier kommer ud med et underskud i år, tilføjer Steffen Lillemoes.

JydskeVestkystens redaktionelle chefer vil sørge for, at avisen kommer på gaden i morgen i en reduceret udgave. Også avisens hjemmeside vil i begrænset omfang blive opdateret.

Mødes igen

Journalisterne mødes igen tirsdag formiddag for at tage stilling til, om de genoptager arbejdet.

Syddanske Medier er en regional mediekoncern i Sydvest- og Sønderjylland, som ejes halvt af Den Sydvestjydske Venstrepresse og halvt af Det Berlingske Officin.

Varslede fyringer

Varslede fyringer fik i sidste uge også journalisterne på Midtjyske Medier til at gå hjem både torsdag og fredag.Beslutningen blev truffet efter forhandlinger med Midtjyske Mediers redaktør, Dorthe Carlsen, torsdag formiddag.

Fyringerne er en del af den sparerunde, som Berlingske Media skal igennem. Der skal fyres seks medarbejdere på Midtjyske Medier, og hvem det bliver ventes afgjort tirsdag.

- Stemningen er afventende. Folk er meget spændte på, hvordan kabalen skal komme til at gå op. Det gælder både dem, der vil blive, og også dem der har meldt ud, at de er klar til at gå frivilligt, siger fællestillidsmand Per Schultz-Knudsen til journalisten.dk.

Ifølge fagbladet genoptog journalisterne arbejdet lørdag for at sætte skub i forhandlingerne, som, de ansatte håbe, kan holde antallet af fyringer nede til fordel for frivillige fratrædelser.