TV der bevæger dig

Jubel i Esbjerg: Over 2000 nye studerende

Fra Professionshøjskolen University College Syddanmark, Esbjerg, som har fået flest nye studerende.

For første gang har uddannelsesinstitutioner i Esbjerg fået over 2000 nye studerende. Der er optaget præcis 2009 nye studerende - otte procent flere end i rekordåret 2009.

 - Det målrettede samarbejde mellem de videregående uddannelser i Esbjerg, Esbjerg Erhvervsudvikling og Esbjerg Kommune har atter i år været en betydelig årsag til, at alle uddannelser har kunnet opleve vækst i antallet af studerende, siger formand for Esbjerg Rektorkollegium, vicerektor og uddannelsesdirektør Tyge Skovgaard Christensen, Professionshøjskolen UC Syddanmark, Esbjerg.

Samarbejde i 10 år

Det unikke samarbejde i Esbjerg mellem uddannelsesinstitutioner, Esbjerg Kommune og Esbjerg Erhvervsudvikling har eksisteret i over 10 år og  fortsætter med fuld styrke i det kommende år.

Stadig under landsgennemsnit

Tallene fra Esbjerg er dog ikke helt så positive, som rektorerne giver udtryk for. De mest populære uddannelser, sygeplejerske, fysioterapeut og socialrådgiver, har ikke haft samme store tilgang som landstallene. Og på flere uddannelser oplever Esbjerg faktisk nedgang i antal studerende, mens landstendensen er positiv.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden