Julen er afgørende på julemærkehjem

De danske julemærkehjem er ikke kun for overvægtige børn, men især også for udsatte børn. Derfor skal julen være helt speciel.

Julen er en tid de fleste børn ikke vil være foruden. For mange er den forbundet med glæde og hygge, men sådan er det desværre ikke alle, der har det med december.

Det oplever julemærkehjemmene, der ikke kun er for overvægtige børn, men for børn der lever med mobning, ensomhed og svigt.

Derfor er det ekstra vigtigt, at julen er noget helt særligt for de børn, der opholder sig på julemærkehjemmet i December.

- Vi tror vi har en masse fælles juletraditioner med juletræer, and og gaver. Men det er der nogle af vores børn, der ikke kan snakke med om, forklarer forstander på Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund, Vibeke Sørensen, til TV SYD.

Hvert år afholder Fjordmarken derfor en kæmpe julefest for børnene, inden de skal hjem på juleferie. Her får børnene flæskesteg, kalkun og gaver.

- Børnene får alle en gave til en værdi af 100 kroner. Og selvom det måske ikke lyder som noget særligt, så er det for nogle af børnene den bedste gave de nogensinde har fået.

Programmet Naboer besøger i dag Julemærkehjemmet Fjordmark i Kollund, hvor det netop skal handle om julen. Se med på TV SYD+ direkte klokken 15:00 eller senere klokken 19:55 og 22:40.