Julen er hjerternes fest - og tyveknægtenes

Politiet advarer mod juletyveknægte

Tyveknægte har travlt i julen - omend antallet af indbrud i juletiden er faldet med 100 sidste år, sammenlignet med de to forrige år.
Tallet gælder Sydøstjyllands Politikreds.

- Vi kan ikke forhindre indbruddene alene, siger chefpolitiinspektør Jørgen Abrahamsen.
- Vi og borgerne er nødt til at hjælpes ad for at komme indbrudstyvene til livs. Vi vil være på gaden i hele perioden og vil søge at opklare flest mulige indbrud, men vi skal have borgernes hjælp og oplysninger om mistænkelige forhold, siger han.

Derfor opfordrer han til, at man sikrer sig, så det bliver svært for tyven at komme ind.
Man kan også aflede tyvens opmærksomhed fra sin bolig ved at lade den virke beboet og ?med nogle hjemme? - også selvom man faktisk er på julebesøg hos tante Oda.

Politiet giver følgende råd:

Tænk på hvad tyven kan se gennem dine vinduer. Sæt værdifulde ting så de ikke er synlige udefra.

Sørg for at låse værktøj og haveredskaber inde så tyven ikke bruger det til indbrud.

Sørg for at døre og vinduers låseanordninger er intakte og i fuld funktion.

Brug et automatisk tænd/slukur til lyset i huset, når du er bortrejst. Et tænd/slukur kan også bruges til radioen. Få eventuelt monteret automatisk tænd/sluk på udendørsbelysningen ? lad aldrig udendørsbelysningen brænde om dagen.

Lav en aftale med din nabo om at føre tilsyn med huset, rydde sne, putte en pose skrald i din affaldsbeholder og evt. parkere en bil i carporten.

På din lokale politistation kan du hente en folder, som med tekst og illustrationer nemt guider dig til en mere sikker bolig.