Julesang på synnejysk er vildt populær

Efter duoen Mark & Christoffer i torsdags optrådte med "12 synnejysk julesange" på TV SYD, er deres sønderjyske julesang gået viralt på Facebook.

TV SYDs seere har i den grad taget Mark Dixon og Christoffer Brodersen sønderjyske omskrivning af den engelske julesang The Twelve Days of Christmas - "12 synnejysk julesange" til sig.

quote

Vi havde alligevel ikke troet, at sangen ville vække så megen opmærksomhed

Christoffer Brodersen, sanger og musiker, København

I forbindelse med duoen i torsdags fejrede udgivelsen af deres nye jule-cd, gav de det sønderjyske nummer i Wohlenbergs vinforretning i Sønderborg, og TV SYD var med.

Siden er deres sønderjyske version blevet set af omkring 210.000 mennesker på TV SYDs faceook-side, og opslaget har haft 290.000 visninger på TV2s facebook-side.

Christoffer Brodersen siger søndag til TV SYD, at de er meget overvældede over den store interesse.

- Det er ret vildt. "12 synnejyske julesange" er et nummer, vi giver, når vi er ude at give julekoncerter, fordi vi begge stammer fra Sønderjylland, og jo taler dialekten, og fordi folk synes, at det der sjovt. Men vi havde alligevel ikke troet, at sangen ville vække så megen opmærksomhed.

Duoen Mark & Christoffer har siden 2011 hvert år givet julekoncerter rundt om i landet, og i november i år kulminerede det med udgivelse af en jule-cd.

- Den sønderjyske julesang er ikke at finde på cd'en, men efter de seneste dages popularitet overvejer de to sønderjyder, om tiden er til at lave en sønderjysk version.

quote

Efter de seneste dages popularitet overvejer vi da, om tiden er moden til, at vi laver den sønderjysk version

Christoffer Brodersen, sanger og musiker, København

- Vi havde slet ikke tænkt det som en mulighed, men efter de seneste dages popularitet overvejer vi da, om tiden er moden til, at vi laver den sønderjysk version, fortæller Christoffer Brodersen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

De to kammerater og sønderjyder bor nu i henholdsvis København og ved Aarhus, men de vender tilbage til Syd- og Sønderjylland i næste uge for at give en række julekoncerter i Kolding, Flensborg, Augustenborg og Fredericia.

Du kan læse meget mere om duoen Mark & Christoffer på deres hjemmeside.

To venner fra Sønderborg spillede musik sammen i gymnasietiden. Det foregik på sønderjysk, og det gør det for det meste også i dag.