Julie Rademacher genopstiller ikke

Julie Rademacher har besluttet, at hun ikke genopstiller til Folketinget. Julie Rademacher skal have barn til efteråret og vil vende tilbage til Grønland.

Hun blev som 23-årig valgt ind i Folketinget i 2007 for socialdemokraterne i Kolding Kommune. I perioden har hun bl.a. været ligestillingsordfører.

Rejser til Grønland

- Det har været en utrolig svær beslutning at træffe. Jeg har i ni år arbejdet på, at vi i Danmark skulle have en ny socialdemokratisk regering og nu, hvor det ser ud til at ske, slipper jeg tøjlerne for at flytte hjem til Grønland, hvor jeg dog vil fortsætte det politiske arbejde i søsterpartiet Siumut, siger Julie Rademacher.

- Jeg er stadig ung, og når jeg føder en lille dreng til efteråret, så ved jeg, at det ikke kun er Folketinget, livet handler om. Derfor handler det ikke kun om, hvor jeg er i dag og i morgen, men hvor vi er om 2-3 år. Jeg har altid drømt om at komme hjem til Grønland igen, og det må realiseres før skolealderen kalder.

Vil savne Julie

- Vi vil komme til at savne Julie, siger formand for Socialdemokraterne i Kolding Kommune, Simon Hempel-Jørgensen. Som politiker har hun været god til at skabe kontakt, hvilket har gjort, at hun har kunnet arbejde i en svær parlamentarisk situation, hvor der ikke er indgået mange forlig hen over midten. Julie er en åben, udadvendt og energisk person, og hun er på de fire år, hun har boet i Kolding, blevet en del af byen.