Justitsminister ind i sag om syv-årig

Politiets afhøring af en syvårig dreng fra Esbjerg sent en lørdag aften undrer folketingspolitikere dybt. Justitsmisteren skal svare på spørgsmål fra DF, S og SF.

Drengen, der er mistænkt for brandstiftelse, blev hevet hentet til afhøring ved 22-tiden og afhørt i en time.

Politiet har i dag afvist kritikken (se anden historie)

Men det er ikke nok for tre partier:

"Meget mærkelig"

Nu skal justitsminister Morten Bødskov (S) drages ind i sagen og forklare, om reglerne er overholdt, mener Dansk Folkeparti, SF og Socialdemokraterne.

- Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor politiet har lavet den vurdering, at det er nødvendigt af hensyn til afklaringen af sagen at hente et syvårigt barn klokken ti om natten, siger retsordfører Ole Hækkerup (S), som kalder sagen "meget mærkelig".

- Det er en god idé at finde ud af den præcise grund til, hvorfor politiet har gjort, som de har gjort, tilføjer han og understreger, at "det kan være, at der gemmer sig noget bagved, som vi andre ikke kender".

Voldsom oplevelse

Mette Hjermind Dencker, familieordfører i Dansk Folkeparti, er også forundret:

- Jeg vil vide, om det kan være rimeligt, at et barn i så tidlig en alder skal kastes ud i en så voldsom oplevelse, uden at blive støttet af sine forældre eller tilsvarende.

- Det lyder ikke som en fremgangsmåde, som bør finde sted i det danske retssamfund, tilføjer Mette Hjermind Dencker.

Uskyldige

SF peger på, at det er vigtigt at huske på, at alle i Danmark - også drenge på syv år - er uskyldige indtil det modsatte er bevist og skal behandles med respekt.

- Jeg er forundret over, at politiet fandt det nødvendigt at vække en syvårig dreng for at afhøre ham på et tidspunkt, hvor man formode, at han ligger i sin seng, siger Ida Damborg - SF's medlem af Folketingets Retsudvalg.

Politiet: Far var med

Den syvårige dreng er blandt de sigtede i sagen om en række påsatte brande i Esbjerg, blev afhentet sent om aftenen og kørt til afhøring, uden at hans far eller mor måtte deltage.

Det sidste har politiet i Esbjerg bestridt: Drengens far var orienteret om afhøringen på forhånd og han var med på politigården. Her sad han uden for, mens sønnen blev afhørt i overværelse af en bisidder fra kommunen.