Jysk cykelløb udveksler erfaringer med schweizisk bjergløb

Hærvejsløbet – et cykelløb for motionister fra Flensborg til Viborg – har indgået samarbejde med et schweizisk cykelløb.

Cykelløbet, som har ruter med start i Flensborg, Vejen og Funder køres i juni.

Umiddelbart kan man synes, at et alpe-løb i Schweiz og et motionsløb langs den jyske højderyg ikke har meget at lære hinanden.

- De to løb er vidt forskellige fra Hærvejsløbet. Men der er nogle centrale punkter, hvor vi kan se, at vi kan hente inspiration fra hinanden og erfaringsudveksle, siger løbsleder for Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen i en pressemeddelelse.

På fire år har Hærvejsløbet udviklet sig fra en nybegynder til et af Danmarks største cykelløb for motionister.  Og Hærvejsløbet har også indgået samarbejde med det nystartede danske motionsløb Coast2CoastJylland. Her er den tidligere professionelle cykelrytter, Allan Johansen, løbsleder.

- Vi er et nyt løb og en lille organisation. Derfor er det naturligvis spændende, at DGI ønsker at samarbejde med os. Forhåbentlig kan vi sammen være med til at udvikle de to løb til nogle danske klassikere, siger han.

Det schweiziske Alpen Challenge er et 110 km bjergløb i alperne. Men det jyske motionsløb kan udveksle erfaringer og markedsføring med schweizerne.

 

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.