TV der bevæger dig

Jysk whisky er eftertragtet

Kan det lade sig gøre at lave eksklusiv whisky på den jyske hede? Svaret er ja. Det går strygende for Fary Lochan Destilleri i Farre ved Give. Foto: Frederikke Langer, TV SYD

Kan det lade sig gøre at lave eksklusiv whisky på den jyske hede? Svaret er ja. Det går strygende for Fary Lochan Destilleri i Farre ved Give.

Destilleriet lagde forsigtigt ud med en produktion på 3000 flasker i 2013, men efterspørgslen har gjort, at det lille familiedrevne destilleri nu producerer fire gange så meget og næste år satser endnu mere på den jyske whisky.

- Vi har bl.a. været ude og investere i en ny skotsk kobberkedel, som er specieldesignet til os, så vi fra næste år kan producere 22.000 flasker, lyder det fra Morten Andreas Jørgensen, der er daglig leder hos Fary Lochan Destilleri i Farre.

Whiskyen ligger i den eksklusive ende. Den billigste flaske koster 595 kr, og den dyreste blev solgt til 10.000 kr. Destilleriet bruger som de eneste i formentlig hele verden en urt til at give smag til deres røget whisky - nemlig brændenælder. 

 

- Det brugte min farmor til at lave rygeost, som er en fynsk specialitet. Derfor tænkte min far, der startede det hele, at det måtte man også kunne bruge i whisky, og det giver vores whisky en helt unik smag, fortæller Morgen Andreas Jørgensen, daglig leder.

Han driver destilleriet sammen med sin mor Anne og to søskende Thomas og Tine. Det var deres far Jens-Erik Jørgensen, der startede destilleriet. Han havde altid haft en drøm om at have destilleri på den jyske hede. Desværre gik han bort i foråret, men familien har valgt at køre hans livsværk videre.  

 

- Vi har lyst til at gøre det, og vi har et godt sammenhold ved at holde det kørende. Whiskyen er vores hjertebarn, og vi gør os umage for at lave netop dén kvalitetswhisky, som vores far ønskede det - og helt ærligt, jeg tror man kan smage, at vi virkelig lægger kærlighed i vores produkt. Vi går ikke på kompromis med noget som helst - det havde vores far ikke ønsket, lyder det ældstesøn Thomas Smidt-Kjærby, der også er bestyrelsesformand og hjælper til i produktionen.

Du kan se, hvordan whiskyen bliver til i programmet Med på Job  på TV SYD+ eller på nettet, når det passer dig på www.tvsyd.dk/medpaajob  

 

 

 

 

 

 

 


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App