TV der bevæger dig

Kørte med hash i blodet og kniv i lommen

I Danmark har vi en nulgrænse for euforiserende stoffer i blodet ved kørsel.

En 19-årig mand fra Haderslev er sigtet for at køre i påvirket tilstand og overtrædelse af våbenloven.

En rutinemæssig standsning fik en farlig bilist af vejen natten til tirsdag. Klokken 23.45 standsede Syd- og Sønderjyllands Politi en 19-årig mand fra Haderslev ved Bodum i Aabenraa.

- Manden var både påvirket af hash og havde en låsbar foldekniv i lommen. Derfor bliver han sigtet for at have kørt i påvirket tilstand og overtrædelse af våbenlovgivningen, siger vagthavende hos Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Bliver manden kendt skyldig i at have kørt med hash i blodet, kan han se frem til en ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år og en bøde.

 

Regler om narkotika i trafikken

Det er forbudt at have indtaget narkotika, når man kører bil. Herhjemme har vi en nulgrænse for kørsel med euforiserende stoffer i blodet. Det betyder, at det er ulovligt at køre bil, hvis ens blod indeholder narkotika, der er klassificeret som farlig for færdselssikkerheden.

Bagatelgrænse:

I praksis bliver der fastsat en bagatelgrænse for hvert enkelt stof. Bagatelgrænsen bliver brugt af kemikerne, når de analyserer blodprøver i forbindelse med retssager. Hvis indholdet af aktivt stof i blodet er under bagatelgrænsen, er prøven negativ. Overstiger indholdet den fastsatte grænse, er prøven positiv, og man bliver sigtet.

kilde: Rådet for Sikker Trafik

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden