Kæledyr kasseres i sommervarmen

Sommeren er den travleste periode på dyreinternater, og der er lige nu mere end dobbelt så mange dyr, som der er i årets første måneder.

Sommeren er lig med ferietid, hvor hjemmet forlades og udlandet indtages - og så er kæledyrene pludselig til besvær. Det er en af grundene til, at der bliver kasseret flere kæledyr om sommeren.

Det kender de alt til hos Sønderborg og Omegns Kattelaug. Den 1.juni boede der 23 katte - nu er tallet oppe på 56.

- Det er jo klart, at det kan vi sådan set ikke rigtig holde til. Men det er også svært at sige, at de skal aflives, fordi vi ikke har plads, siger Solvejg Johannig, formand for Sønderborg og Omegns Kattelaug, til TV SYD

Juli, august og september er de travleste måneder. Her er internaterne fyldt til bristepunktet.

Ved udgangen af juni havde Dyrenes Beskyttelse 833 dyr siddende . Det var over dobbelt så mange som i årets første måneder. Og ikke alle dyrene bliver afleveret på en pæn måde.

- Vi har jo mange skrækscenarier, hvor de bliver smidt ud i grøftekanter eller på motorvej, og så håber de, at de bliver kørt over eller lignende, for så er det ikke deres problem mere, siger Solvejg Johanning.

Hendes erfaring er, at det som regel handler om nærighed, når folk ikke får aflivet et dyr, de ikke længere vil have.

- Det er jo katastrofalt, hvis de skal give 500 kroner for at aflevere den henne ved dyrlægen, for så har de færre penge at drikke for til ringridning, siger hun.

Hvis problemet med de mange herreløse dyr om sommeren skal løses, så skal dyreejerne tage ansvar, mener Solvejg Johanning.

- Få hunkattene neutraliseret og hankattene kastreret, siger hun.

 

Tal fra Dyrenes Beskyttelse.
Tal fra Dyrenes Beskyttelse.
Foto: Statistik fra Dyrenes Beskyttelse.