Kæmpe forskel i kommunekroner til politiskole

Der er kæmpe forskel i de beløb, som kommunerne har brugt på at få den kommende politiskole til deres kommune. I Kolding har de brugt 20.000, andre steder en halv million.

Mange kommuner har gjort sig til, for at lokke den nye politiskole placeret i deres kommune, men der er enormt stor forskel på, hvor mange penge kommunerne har kastet efter det.

I Kolding Kommune har de brugt cirka 100 timer for at få den nye politiskole til kommunen, og det svarer til godt 20.000-25.000 kroner. 

I Fredericia Kommune har de brugt over 20 gange så mange penge: 500.000 kroner. Sønderborg Kommune har også brugt i omegnen af 500.000 kroner.

Hør Pernelle Jensen fortælle, hvorfor kommunen har brugt så mange penge.

- Det har været en absolut topprioritet for os, både for borgerne, men også for byrådet, at tiltrække den nye politiskole, så derfor har vi gjort rigtig meget ud af at byde ind, siger Pernelle Jensen (V), medlem af byrådet i Fredericia, til TV SYD.

En anden forklaring på, at Fredericia har brugt så mange penge er, at kommunen har budt ind af to omgange. 

Hør Jørn Pedersen, borgmester Kolding Kommune, hvorfor de ikke har brugt flere penge. 

- Først bød vi ind med Bülow Kasserne, men da den ikke var god nok, bød vi ind med ni byggegrunde, siger Pernelle Jensen.

Kolding har brugt færrest

I Kolding slap de med kun cirka 20.000 kroner.

Hvordan har I kunne klare jer for så lidt?

- Fordi vi internt er vant til at håndtere virksomheder, der gerne vil etablere sig i kommunen, siger Jørn Pedersen (V), Borgmester i Kolding, til TV SYD.