Kæmpe kuld løveunger

Storken har været forbi GIVSKUD ZOO med et overraskende stort kuld løveunger. Hele seks af slagsen blev det til, da løvemor for en måned siden fik sine små.

Den store julegave kom fem dage forsinket, da løvemor d. 29. december fødte de seks unger.

I dag, en måned senere, har ungerne det stadig godt.

Fødsel kom bag på dyrepasser

Det var løvepasser Villy Vinding, der om morgenen d. 29. opdagede, at løvebestanden var blevet større natten over.
 
- Ja, jeg blev da noget overrasket. Et så stort kuld ses meget sjældent hos løver. I de 29 år jeg har været dyrepasser, har jeg kun set kuld på fem unger, siger Villy Vinding, dyrepasser i GIVSKUD ZOO.

Overlevede mod odds

Løvehunner får normalt kun tre-fire unger ad gangen, fordi hunløven kun har fire dievorter. Derfor er seks unger uhensigtsmæssigt, hvis alle unger skal have mælk nok.

Imod alle odds overlevede de seks løveunger alligevel den første måned.
 
- Vi var lidt bange for, at moderen ikke havde mælk nok til alle seks. Derfor har vi løbende vejet ungerne for at følge situationen. Indtil videre vokser de alle som normalt, siger Villy Vinding og fortsætter:

- Det eneste problem var, at det gik lidt hårdt ud over moderens mave i starten. Løveunger fødes jo med skarpe kløer, og når de kæmper om at komme til patten, kommer de let til at rive moderen på maven. Derfor klippede vi for første gang nogensinde kløer på vores løver. Det hjalp gevaldigt, og moderens maveskind er nu helet.

GIVSKUD ZOO har allerede 19 større løveunger. Tilsammen giver det en flok på i alt 25 løveunger.

Lige nu er de yngste af ungerne dog stadig for små til at komme ud sammen med de øvrige løver i flokken. Til påske, når GIVSKUD ZOO åbner, vil alle løveungerne være store nok til at komme ud i det store anlæg.