TV der bevæger dig

Kæmpe olieforurening syd for Hellevad

00:22

1 af 2

Forsvaret har fjernet mindst 25 m3 olieslam og opgravet 400 tons olieforurenet jord efter brud på olieledning ved Rødekro.

Forsvarets olierørledning blev mandag den 16. juli beskadiget under gravearbejde og ledningsbrudet har medført omfattende olieforurening syd Hellevad i Aabenraa kommune.

Forsvaret og kommunen har hidtil været tavse om olieforuringen, men torsdag meddeler Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse, at forsvaret siden uheldet har arbejdet på at fjerne forureningen, og at der er indtil nu fjernet mindst 25 m3 olieslam og opgravet 400 tons olieforurenet jord.

- Vi vurderer, at olieforureningen i øjeblikket ikke er til fare for grundvandet eller de omkringliggende vandløb, men kommunens Miljøafdeling følger sagen tæt, pointerer Aabenraa Kommunes tekniske direktør Kjell Stockfisch.

Olieforureningen skete syd for Hellevad i forbindelse med Energinet.dks etablering af en gasledning fra Egtved til Frøslev. Ledningsbruddet blev udbedret af Forsvaret tirsdag 17. juli 2012.

Det er Miljøstyrelsen, der er myndighed i forhold til Forsvarets olierørledning.

- Aabenraa kommune har derfor ikke mulighed for at udstede påbud i forbindelse med olieforureningen, men som lokal miljømyndighed har kommunen en stærk interesse i, at forureningen bliver fjernet hurtigst muligt, understreger Kjell Stockfisch.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden