TV der bevæger dig

Kæmpede for deres elevpladser

02:21

Steffen Henriksen og Mia Damkjær er igang med deres drømme-uddannelse. (Foto-montage: TV SYD)

1 af 2

12 redder-elever kæmpede for deres uddannelse og vandt. Lige nu er de igang med at blive ambulance-reddere.

12 unge blev gidsler i spillet om ambulancekørsel i Syddanmark.

De mistede deres elevplads hos Falck, som tabte kampen om kontrakten. Men de unge pressede på, og via Region Syddanmark er de i dag i fuld gang med uddannelsen på Rybners Tekniske Gymnaisum i Esbjerg.

- Det var de længste fire dage i mit liv, fortæller 23-årige Steffen Henriksen fra Odense om tiden, der gik fra redder-eleverne læste nyheden til Falck gav dem besked.

Mia Damkjær fra Vejen var en af de 12 elever, som pludselig stod uden mulighed for at blive uddannet. Hun tog sagen i egen hånd ? og kontaktede de 11 andre.

- Det var meget svært at finde ud af, hvem de er og hvad de hedder. Så jeg gik til JydskeVestkysten, som skrev en artikel ? og på den måde begyndte vi at finde hinanden, fortæller hun til TV SYD.

De nye selskaber, som skal køre ambulancerne i Syddanmark fra 1. september, BIOS og Responce, gik sammen med Region Syddanmark om at skaffe de 12 deres uddannelse.

Den er nu i gang i Esbjerg.

Det koster Region Syddanmark 480.000 kr. at holde liv i de 12 redder-pladser. Pengene skal sikre, at der ikke pludselig mangler reddere til at køre ambulancerne.

- Det er vigtigt, at unge kommer i uddannelse, siger Mia Damkjær. Det er vigtigt at holde liv i fødekæden med unge redder-elever.

Interview med Mia Damkjær og Steffen Henriksen (2:34)

02:54 Luk video

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden