Kæmpeøvelse på Lillebæltsbro gjorde beredskabet klogere

150 redningsfolk, politifolk, tilskuere og statister deltog i nat, da der for første gang blev afholdt beredskabsøvelse på Den nye Lillebæltsbro.

Natten til onsdag blev en omfattede beredskabsøvelse afholdt på Den nye Lillebæltsbro.

I øvelsen deltog både Sydøstjyllands Politi, TrekantBrand og Region Syddanmark og Vejdirektoratet.

Meningen med øvelsen var at afprøve og forbedre beredskabet ved et større uheldsscenarie på broen, som er en af Danmarks mest centrale færdselsårer.

Ved øvelsens er en bus væltet midt på broen med 40 personer ombord. 

Meningen med øvelsen var at afprøve og forbedre beredskabet ved et større uheldsscenarie på broen, som er en af Danmarks mest centrale færdselsårer.
Meningen med øvelsen var at afprøve og forbedre beredskabet ved et større uheldsscenarie på broen, som er en af Danmarks mest centrale færdselsårer.
Foto: Local Eyes Agency

- Bussen ligger så dumt, at taget er ud mod vandsiden, så man kan kun komme ud af den gennem for- og bagrrude. Det betød, at mandskabet skulle have folk ud og hen til ambulncer, der holdt et stykke derfra, fortæller politiinspektør Morten Anker Jensen fra Sydøstjyllands Politi til TV SYD.

quote

Øvelsen gik rigtig rigtig fint. Vi fik virkelig prøvet noget forskelligt af og ikke mindst radiosystemer. Det er faktisk meget svært at kommunikere sådan nogle atypiske steder og med andre myndigheder.

Morten Anker Jensen, politiinspektør, Sydøstjyllands Politi

Det er en voldsom ulykke tilbage i juli 2013, hvor en lastbil brød i brand på broen, der danner baggrund for nattens indstats.
Uheldet viste nemlig, at der var problemer med beredskabet. Derfor skulle øvelsen i nat træne samarbejdet mellem politi, brand og redning, hospitalerne og Vejdirektoratet. 

Øvelsen startede onsdag aften ved 22-tiden og sluttede først torsdag morgen klokken 06. Hos både politi og beredskab er man tilfredse med nattens strabadser, som foregik i øsende regn og en del blæst.

- Øvelsen gik rigtig rigtig fint. Vi fik virkelig prøvet noget forskelligt af og ikke mindst radiosystemer. Det er faktisk meget svært at kommunikere sådan nogle atypiske steder og med andre myndigheder, siger Morten Anker Jensen.

Mens øvelsen stod på, var broen delvist spærret for trafik, og der var nedsat hastighedsbegrænsing, men politiet er ikke særligt tilfredse med bilisternes fart.

- Mange bilister kørte for stærkt og væltede vores afspæring. Vejdirektoratet skulle rejse dem op, og det er meget farligt, siger politiinspektøren.

Den nye Lillebæltsbro

  • Den Nye Lillebæltsbro er en af landets centrale færdselsårer.
  • Den passeres hvert døgn af 68.400 køretøjer i gennemsnit (kilde: Vejdirektoratets årsdøgnstrafik.)