Kæmpeordre varsler talrige nye arbejdspladser i Esbjerg

Istandsættelse og modernisering af en kæmpe borerig giver i de kommende måneder arbejde til omkring 400 mand, der skal arbejde i døgndrift.

Semco Maritime har fået ordren på at renovere riggen John Shaw for omkring 200 millioner kroner.

Riggen er slæbt ind i havnen i Esbjerg. Den er 85 meter lang, 64 meter bred og 110 meter høj, og for at kunne holde de mange tusinde tons stål sikkert til kaj, har Semco Maritime hamret ekstra stærke fortøjningspullerter 18 meter ned i kajen.

Arbejdet omfatter gennemgang og udskiftning af alle bærende stålkonstruktioner, modernisering af beboelses-, mandskabs- og opholdssum med blandt andet nye badeværelser, ændringer og sikkerhedsopgradering af redningsudstyr og gennemgang og udskiftning af alle rør og elektriske installationer.

Et dykkerhold skal inspicere og renovere de undersøiske dele af riggen. Endelig skal selve boreudstyret serviceres, renoveres og genmonteres.

Grundig forberedelse

Semco Maritime har forberedt modtagelsen af John Shaw ved blandt andet at opføre et adgangstårn på kajen og præfabrikere moduler og andet udstyr, der skal monteres ombord på riggen.

Det er afgørende for operatøren Transocean, at riggen hurtigt kommer i drift igen. Det koster flere millioner kroner dagligt i manglende indtægter, at riggen er på værft.

Semco Maritimes Rig Projects division råder også over faciliteter i Norge og Skotland, hvor de allerstørste rigge kan sejles ind, og hvor ordrestørrelserne kan overstige 500 millioner kroner.

Ankomsten af John Shaw til Esbjerg er en milepæl i Semco Maritimes strategiplan ?First Choice 2015?, der skal sikre Rig Projects divisionen et stærkt fodfæste i Nordsøen.

Knap 30.000 er i dag beskæftiget i offshore-energiproduktion i Danmark. Antallet ventes at stige til 50.000 i 2020.

En tredjedel af arbejdspladserne er i Esbjerg.