TV der bevæger dig

Kajakekspert efter ulykke: Sikkerhedskurser er vejen frem

04:11

Redaktør på Magasinet Kano & Kajak, Anders Krintel, anbefaler at man tager et certificeret sikkerhedskursus, hvis man vil vide mere om sikkerhed i en kajak. Foto: Kim Gram

1 af 2

Ekspert opfordrer til, at man får taget et certificeret sikkerhedskursus ved en af landets kano- og kajakklubber, inden man stævner ud. Opfordringen kommer efter en dødsulykke i søndags ud for Snaptun.

Det kan være med livet som indsats at ro i kajak her i vintermånederne, og derfor kan det være en god idé at få taget et certificeret sikkerhedskursus, så man ved, hvordan man redder sig selv i land, hvis kajakken skulle kæntre.

- Ligesom man skal have et kørekort, så har vi i Dansk Kano- og kajakforbund et certificeringssystem, hvor man skal igennem forskellige sikkerhedskurser, siger redaktør på Magasinet Kano & Kajak, Anders Krintel, til TV SYD.

Anders Krintel har 30 års erfaring med kajaksejlads, og han har roet cirka 70.000 kilometer. Derudover underviser han også i sikkerhed i sejlads.

Kajakroeren, der blev fundet livløs i vandet ud for Snaptun ved 13-tiden søndag eftermiddag, døde natten til mandag på Odense Universitetshospital.

Hør i videoklippet, hvad et sikkerhedskursus indebærer. (Varighed 43 sek.)

00:43 Luk video

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden