Kajakker og kagebord til prins Henrik på Kalvø

Kalvø sætter alle sejl, når prins Henrik besøger øen i forbindelse med regentparrets besøg i Aabenraa den 4. september. Han skal opleve kageborg og kajakker.

Foreningen Det Maritime Kalvø har i samarbejde med en lang række frivillige og Kalvø Badehotel lagt et program, der får både Genner Bugt og øen til at sprudle af aktivitet. Programmet begynder kl. 13 og slutter ca. kl. 16. Prinsgemalen er på øen ca. kl. 15-15.30.

Børn fra lokale dagplejer og børnehaver plus elever fra Genner Univers og Løjt Kirkeby Skole deltager i arrangementet, som byder på gammaldags lege, cykling med rickshaws, kajakker, udklædte guider fra Det Lille Teater, srilankansk dans og trylleshow.

Badehotellet vil servede gratis sønderjysk kaffebord til alle besøgende.

Det er bl.a. gæster fra Kirsebærhavens Aktivitetscenter i Aabenraa og Røde Kors? besøgsvenner, som bliver kørt til Kalvø i veteranbussen Lotte.

- Det er dejligt, at så mange engagerede personer på og omkring Kalvø vil være med til at levendegøre og understrege naturperlen Kalvøs maritime historie. Og vi er glade for, at Prinsgemalen ankommer ved kaffetid, så vi også får mulighed for at samles om den gode, stemningsfyldte sønderjyske tradition: kaffebordet, pointerer teamleder

Charlotte Brunsgaard fra Aabenraa Kommune, som koordinerer aktiviteterne på Kalvø 4. september.

I forbindelse med prinsgemalens besøg bliver dæmningen til Kalvø spærret i over en time ? og bilkørsel bliver forbudt på øen??

 

 

 

Kalvø er en lille ø på 17 hektar. Øen ligger i bunden af Genner Bugt, der er en del af en tunneldal. Kalvø er forbundet med fastlandet med en dæmning, så man kan køre over til øens p-plads. Miljøministeriet erhvervede størstedelen af Kalvø i 1974 for at bevare havnemiljøet og naturen og for at sikre offentlig adgang.