Kalder skatteprotest for hykleri

Danske vognmænd er i chok over en ny skat, der lægges på udenlandske underleverandører. Hykleri, siger folketingsmedlem Henning Hyllested. De kan bare ansætte danske chauffører.

I maj sendte Skat breve til 24.000 virksomheder - bl.a. vognmænd - om at de måske skal betale såkaldt arbejdsudlejeskat, hvis de bruger udenlandsk arbejdskraft.

De nye regler betyder, at en dansk virksomhed, som hyrer arbejdskraft gennem udenlandske underleverandører, skal betale "arbejdsudlejeskat".

Flere flager ud

Dansk Industri Transport vurderer, at alene vognmændene vil skulle betale et tocifret milliardbeløb i denne nye skat.

Det vil betyde, at endnu flere vognmænd lukker i Danmark - og udflager deres køretøjer til Tyskland.

- Det her svarer til at skræmme en af vore store industrivirksomheder ud af landet, siger direktør Jacob Chr. Nielsen i organisationen ITD.

Hykleri, siger Enhedslistens Henning Hyllested fra Esbjerg.

- så kan de jo bare ansætte danske chauffører.

Dansk Industri har lavet et konkret regneeksempel:

En dansk dansk vognmand bruger en polsk underentreprenør til at køre en tur fra Aarhus til Hamborg. Det udløser en skat på 275 kr. En skat, som en tysk vognmand, der bruger samme polske underleverandør, IKKE bliver pålagt.

Skatteminister Holger K. NIelsen (SF) forsvarer de nye regler med, at de ene og alene er lavet for at bekæmpe den såkaldte social dumpning. Det vil sige, at danske vognmænd hyrer udenlandske chauffører, som ikke får så meget i løn som danske chauffører.

Se mere i TV SYD Nyhederne kl. 19.30

Læs ITDs udlægning af de nye skatteregler her.