Kamelpukkel i Givskud

Inden for blot fire dage, har Givskud Zoo, fået, ikke én, ikke to, men hele 3 små nye kamelføl. Der er tale om to hunner og en han, og måske er der flere på vej.

- Det er helt fantastisk, udtaler dyrepasser Francois Lemmonier fra Givskud Zoo. Der var jo næsten et nyt kamelføl hver dag, jeg kom på arbejde. Normalt får vi vores kamelunger drypvis fra januar og frem til juni, men sjældent direkte efter hinanden som her, fortsætter han.

Hos mange flokdyr ser man tit, at ungerne kommer inden for en kort periode. Dette gælder også for kameler. Når alle hunner i flokken får unger samtidig, er man sikker på, at nogle af dem overlever.

Rovdyrene kan simpelthen ikke nå at æde alle ungerne. Det er dog første gang, man har oplevet, at ungerne kommer så hurtigt efter hinanden her i Givskud, skriver parken i en pressemeddelelse.

Som alle andre aktive hanner, misser parkens kamelhingst Boke ikke chancen for at parre sig, når hunnerne i flokken kommer i brunst. For ham gælder det om at få flest mulige føl i den periode, han er leder af flokken. I Givskud Zoos kamelflok er der 9 hunner, så der vil højst sandsynligt komme flere kamelføl i løbet af foråret og sommeren.

Se video med kamelungerne her.