Kampagne mod skolebrande og hærværk

Skjoldborgvejens Skole i Fredericia har vundet 25.000 kr. i en stor landsdækkende indsats mod hærværk, vandalisme og skolebrande.

Hærværk og skolebrande er et voksende problem i Danmark. Derfor vil forsikringsselskabet Gjensidige og fonden Østifterne - som de første i Danmark nogensinde - sætte en stor kampagne om forebyggelse af hærværk og påsatte brande på skoler i gang i 2013.

For-analyse

- Det er vigtigt, at de unge selv kommer til orde, siger Hanne Berg, afdelingsdirektør i Gjensidige Forsikring. Vi ved reelt ganske lidt om, hvorfor nogen unge begår hærværk eller sætter ild til deres skole. Derfor er de unges holdninger og engagement meget afgørende, når vi i fremtiden skal forebygge, at skaderne sker.

Hun er primus motor i kampagnen "Pas på din skole".

Skjoldborgvejens skole deltog i en foranalyse med få udvalgte skoler over hele landet. De klasser, som deltog, modtog alle en kasse med 10 kg frugt. og Fredericia-skolen var så heldige at vinde de 25.000 kr., der var udloddet.

Tæt dialog

I Fredericia Kommune bliver der gjort et meget stort stykke arbejde for at forebygge hærværk og vandalisme på kommunens skoler. F.eks. er alle skoler i Fredericia Kommune videoovervåget, har installeret tyverialarm og tyverimærker alt IT og teknisk udstyr.

- Vi er i tæt dialog med skoler og institutioner om, hvordan vi passer bedst muligt på vores bygninger og inventar i kommunen, fortæller risikokoordinator Susanne Lykke Holm. Vi ønsker dels at skabe tryghed for både elever, forældre og personale, dels at passe på vores skoler og institutioner, så de fremstår som velholdte. Samtidigt sender vi et kraftigt signal om, at man her har en fælles, god og tryg base for alle.