Kampvalg fænger ikke hos folkekirkens medlemmer

Forsøget på at få flere til at interessere sig for kirke-demokratiet er blevet en fiasko. 122 menighedsråd fik afkortet valgperioden til to år, men det har ikke fået flere op af lænestolen. Kun et sted i landet er der kampvalg i morgen tirsdag, nemlig i Løgumkloster.

Det bekræfter Kirkeministeriet overfor TV SYD.

Ved menighedsrådsvalget 2012 blev der åbnet mulighed for, at menighedsråd kan gennemføre valget på nye måder.

De interesserede menighedsråd skulle søge ministeriet om tilladelse til at gennemføre valget på en af de nye måder. Det skyldtes, at forsøgene kun kan gennemføres med dispensation fra en række af de almindelige bestemmelser om menighedsrådsvalg.

Ministeriet har i alt givet 190 menighedsråd dispensation til at gennemføre valget på en ny måde. Det svarer til ca. 10 procent af alle menighedsråd i folkekirken. Nogle af de 190 menighedsråd er fælles for to eller flere sogne. Forsøgene omfatter derfor i alt 244 af folkekirkens 2.182 sogne.

122 sogne har derfor i dette efterår været i gang med at vælge nye menighedsråd - og det resulterer altså kun i et enkelt kampvalg.

- Det viser, at forsøget med at puste dynamik og liv i folkekirkens demokrati desværre er slået fejl, siger kirkeordfører Mette Bock fra Liberal Alliance til TV SYD.

- Se mere om de nye regler for menighedsrådsvalg her