Kampvalg om at blive borgmester-udfordrer

Der bliver kampvalg om at blive Venstres udfordrer til kampen om borgmesterposten i Horsens. Det kommer bag på Venstres nuværende topfigur, at Anne V. Kristensen stiller op.

Kristian Dyhr, Venstres gruppeformand i Horsens og spidskandidat ved det seneste byrådsvalg er klar til kampvalg om, hvem der skal være Venstres udfordrer til byens socialdemokratiske borgmester Peter Sørensen.

Anne V. Kristensen (V), der er næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland, meddelte torsdag aften, at hun går efter, at blive Venstres spidskandidat og dermed udfordre Kristian Dyhr.

- Jeg er overrasket over, at Anne V. Kristensen stiller op, men jeg er klar til at tage et kampvalg mod hende, siger Kristian Dyhr til TV SYD.

-Jeg fik allerede for fire år siden mange opfordringer til at stille op som Venstres borgmesterkandidat – og det har jeg også fået nu. Derfor har jeg overvejet det grundigt – før jeg for få dage siden har meddelt Venstres kommuneforening i Horsens og Venstres regionsbestyrelse og regionsrådsgruppe, at jeg går efter at blive Venstres borgmesterkandidat og stopper i regionsrådet ved det kommende kommunal- og regionsrådsvalg, siger Anne V. Kristensen.

 

 

 

 

Venstre i Horsens holder opstillingsmøde den 30. marts. Kommunal- og regionsrådsvalget finder sted den 21. november 2017.

 

Kristian Dyhr (41 år) sidder i byrådet i sin 2. periode, mens Anne V. Kristensen (46 år) sad i Horsens Byråd fra 2002 til 2010 .