TV der bevæger dig

Kan blive international lufthavn efter konkurs

05:36

Foto: ARKIV

1 af 2

Cimber Sterlings konkurs kan bane vejen for en international dansk-tysk lufthavn i Sønderborg, mener Flensborgs danske overborgmester, Simon Faber.

- Der kan ligge nye chancer i Cimbers konkurs, siger overborgmester Simon Faber fra Sydslesvigs Vælgerforening (SSW) til Flensborg Avis.

Han er en varm fortaler for oprettelse af en dansk-tysk lufthavn i Sønderborg.

Alternativ til Billund og Hamborg

Der har gennem en årrække været lokale ønsker om at placere en international lufthavn i det dansk tyske grænseland som alternativ til de store lufthavne i Hamborg og Billund, og Simon Faber mener ikke umiddelbart, at Cimber Sterlings konkurs nødvendigvis vil påvirke disse planer i negativ retning.

- Tyske ruter harmonerede ikke med Cimbers forretningsmodel, men det kan måske ændre sig med en ny operatør, siger Simon Faber.

Planer forsinkes

Selv om planerne om den binationale lufthavn i Sønderborg ikke kommer til at strande på Cimber Sterlings konkurs, vil den formentlig udskyde projektet nogle måneder.

- Det er muligt, at vi bliver forsinket en smule, men tanken er stadig rigtig, siger direktøren i Sønderborg Lufthavn, Anders Sørensen.

Han havde en usædvanlig hektisk dag torsdag, efter at det blev offentliggjort, at lufthavnens største kunde, Cimber Sterling, var begæret konkurs.

Sonderborg Flensburg Airport

Den dansk-tyske lufthavn i Sønderborg er allerede blevet politisk godkendt i både Sønderborg og Flensborg, og det samme er navnet, som bliver Sonderborg Flensburg Airport.

En konsulentrapport om behovet for en dansk-tysk lufthavn skulle offentliggøres i Flensborg i løbet af sommeren, men det trækker efter al sandsynlighed en smule ud, skriver Flensborg Avis.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden