Kan du fortælle om din passion på blot 20x20 sekunder?

Pecha Kucha er japansk og betyder ’snik snak’. Disciplinen går ud på, at du på nøjagtig 6 minutter og 40 sekunder skal fortælle om noget, du elsker. Det har de prøvet i Esbjerg.

Selvom Pecha Kucha betyder ’snik snak’, så er der ikke meget snik-snak, når der bliver afholdt Pecha Kucha-arrangementer. Faktisk skal man i stedet være kort og præcis, fordi man kun har ganske kort tid til at fortælle det, man vil.

Kort fortalt går Pecha Kucha ud på, at deltagerne hver viser 20 elementer, hvor de bruger præcis 20 sekunder pr. element. Det bliver i alt en præsentationstid på præcis 6 minutter og 40 sekunder.

Til et arrangement i Esbjerg var otte forskellige gæster inviteret til at fortælle om otte vidt forskellige ting.

- Folk kommer og høre otte forskellige mennesker, der fortæller om noget, de synes, er fedt. På den her måde kan pludselig høre om fodboldøkonomi på 20x20 sekunder, sige Pernille Hermansen, der er medarrangør af Pecha Kucha i Esbjerg.

quote

Man kommer hurtigt i kontakt med mange spændende ting, fordi det er så intenst.

Anita Jørgensen, deltager

Konceptet udfordrer måden, hvorpå man plejer at præsentere ting. En af de otte oplægsholdere var Karsten Dam, der prøvede Pecha Kucha for første gang.

- Det er meget sværere, end jeg egentlig havde forestillet mig. Man føler sig meget presset på tiden, så stor respekt til de mennesker, der er god til det her, siger Karsten Dam.

Når man kun har 6 minutter og 40 sekunder, så skal der være fart på. Men det betyder, at tilskuerne bliver klogere på flere forskellige emner på kort tid.

- Det er en sjov og anderledes måde at komme i kontakt med andre mennesker og emner. Man kommer hurtigt i kontakt med mange spændende ting, fordi det er så intenst, siger Anita Jørgensen, der deltog i arrangementet. 

Pecha Kucha findes rundt i Danmark i 8-9 byer, herunder Esbjerg og Kolding.