Kan igen få besøg af multihandicappet millionær-søn

I Fredericia sidder en glad mor - hun har netop fået Civilstyrelsens ord på at hun igen kan få sin multihandicappede søn på besøg.

Britt Doris Andersen har igennem 13 år haft sin multihandicappede søn hjemme hos sig hver anden weekend, men i november sidste år stoppede Statsforvaltningen i Syddanmark ordningen.

Britt Doris Andersens søn har en formue på 1,8 milliioner kroner - det er en erstatning, som blev udbetalt til ham efter en fejlbehandling, der gjorde ham handicappet ved fødslen.

Indtil august 2010 har Britt Doris Andersen fået 5.000 kroner af sønnens penge som tilskud til leje af en handicapvenligt hus, der gjorde det muligt at få sønnen hjem på weekend.

Men da sønnen blev myndig bortfaldt ordningen - og en ny ansøgning om huslejetilskud blev afvist af Statsforvaltningen Syddanmark.

Sønnens mange penge måtte ikke bruges til at sikre besøgene hos moderen. 

Resultatet har været, at Britt Doris Andersen har været nødt til at fraflytte sit lejede hus og er i stedet flyttet ind i en lille lejlighed på 1. sal - og hun har ikke kunnet få besøg af sin handicappede søn.

Nu har Civilstyrelsen imidlertid omgjort afgørelsen: Sønnens formue må igen anvendes til at sikre, at han kan komme på besøg moren.

Der er tale om et beløb på 5.000 kroner om måneden - og det er mindre end den rente, formuen kaster af sig.

Eneste tilbageværende problem er nu, at Britt Doris Andersen skal ud og leje sig et hus, der er handicapvenligt, så weekendbesøgene kan genoptages.  

Under sagen har den institution, hvor sønnen er døgnanbragt, kraftigt anbefalet, at sønnen kommer på besøg hos sin mor i weekenderne.