Kan ikke bruge rådgivning

Udviklingshæmmede alkoholikere bliver ofte tabt i systemet. Når de har fået deres antabus har de ingen steder at gå hen og få kvalificeret rådgivning.

Den rådgivning, som alle andre kan få, passer ikke til de udviklingshæmmede. Kommunerne er ganske enkelt ikke klædt på til at tage hånd om denne gruppe alkoholikere. De kan gå til lægen og få antabus, men det er ikke nok, mener de udviklingshæmmedes landsforening ULF.

Den udviklingshæmmede får nu sin antabus hver dag, men der er ingen steder han kan få rådgivning i, hvordan han kan komme videre nu, hvor han ikke drikker mere. Han kan ikke bare bruge rådgivningen for almindelige alkoholikere.

Se mere i TV SYD

Kommunerne i Syd- og Sønderjylland er ikke særligt opmærksomme på de udviklingshæmmedes alkohol-problemer. Formanden for kommunernes kontaktråd, Egon Fræhr, erkender den manglende opmærksomhed.

TV SYD har meget mere om emnet fredag, hvor vi tager til Aalborg, der som den første kommune i landet, er ved at etablere behandlingstilbud målrettet mod de udviklingshæmmede.