Kaos ved buffetten

En buffet kan være en overvældende oplevelse. Og et logistisk kaos. Det har et hold studerende fra Syddansk Universitet sat sig for at undersøge midt i Kolding Storcenter.

Hvad sker der, hvis fiskefiletten står i ét hjørne - og remouladen i den modsatte ende af bordet? 

Find fejlene!

Der var ingen oplukker til øl og sodavand, og det var helt efter planen.

Folk skulle spørge efter den, der løfter blikket. Kritikken skulle de skrive på en lap papir, hvorefter der blev gjort forsøg på at rette fejlen.

Til gengæld var maden gratis....

Spild af mad - og tid

Buffetten var rettet an på det store torv Kolding Storcenter. Flere hold på 25 forsøgspersoner blev lukket ind til et overdådigt bord med lunt og varmt, og der var remoulade, men ingen fiskefilet...

Højst forvirrende, og det var lige præcis det, der var meningen. Det skulle være et problem at gå til fadet.

Det kunne godt se ud som et studie i praktisk bord-dækning eller træning i at spise ved buffet. Men øvelsen havde faktisk det formål at vise, hvordan der bliver begået spild.

Mange retter blev ikke rørt og var lige til at smide væk. Det var rent spild at lave en ret, som ingen ville have.

Det var samtidig spild af tid, at alle skulle bevæge sig langt efter et af fadene. Det var spild at stå i kø i lang tid.

Forskningens døgn

Arrangementet i Kolding Storcenter er et led i Forskningens Døgn.

Du kan læse mere på hjemmesiden http://forsk.dk/

Flere arrangementer - forsk.dk