Kaptajn fik straks-bøde på 10.000 kr. efter grundstødning

Kaptajnen på et tysk fragtskib, som er gået på grund i Lillebælt, fik en straks-bøde på 10.000 kr. for at have været for lang tid om at anmelde grundstødningen.

Det 80 meter lange tysk fragtskib, Langeland, var på vej til Kolding med foder, da det gik på grund syd for Fænø i Lillebælt ? mellem indsejlingen til Kolding Fjord og Middelfart.

Grundstødningen skete nytårsmorgen mellem kl. 4 og 5. Men først kl. 6.29 blev politiet underrettet.

Ifølge reglerne skal en grundstødning anmeldes med det samme. Derfor kunne politiet præsentere kaptajnen for en bøde på 10.000 kr.

Årsagen til grundstødningen er ikke klarlagt. Politiet alko-testede kaptajnen, og han var ikke påvirket.

Myndighederne mener derfor, at uheldet ene og alene skyldtes uopmærksomhed.

Søværnets Operative Kommando oplyser til TV SYD, at det tyske rederi har forsøgt at trække fragtskibet fri. Det lykkedes ikke, fordi den kraftige blæst betyder lavere vandstand i de indre farvande.

SOK skønner, at skibet først kan komme fri lørdag, når vestenvinden har lagt sig, og vandet vender tilbage fra Østersøen.

Der vil formentlig blive gjort et nyt forsøg på at få Langeland fri lørdag morgen ved 7-tiden, når der er højvande. Der skal bruges flere slæbebåde, da skibet ikke kan komme fri ved egen kraft, oplyses det til TV SYD.